Web dizajn

Svi znamo da je ostavljanje dobrog dojma od iznimne važnosti, osobito za poduzeća. Oduševite potencijalne klijente sa web stranicom modernog izgleda po povoljnim cijenama.

Što je WordPress?

WordPress je jedna od najpopularnijih platformi za izradu web-stranica. Platforma se pojavila 2003. godine i procjenjuje se da danas postoji više od 80 milijuna web-stranica izrađenih WordPress-om. Moglo bi se reći da je svaka treća stranica izrađena upravo tom platformom.

Zašto izraditi stranicu
u WordPressu?

Zbog same popularnosti platforme, više od 90% naših klijenata tražilo je izradu web-stranice u WordPress platformi. Zašto? Zato jer prije svega nudi grafičko sučelje uređivanja, odnosno omogućuje da bilo koje željene promjene napravite sami bez komplikacija i predznanja kodiranja.

Postupak izrade web-stranice

Izradu web-stranice započinjemo zajedničkim razgovorom, upoznajemo se s Vama i poslom kojim se bavite. U razgovoru izmjenjujemo zajedničke ideje, odnosno Vaše želje i potrebe. U principu – što nam bolje predstavite svoje poslovanje i svoje potrebe to je proces izrade brži i jednostavniji. Naši klijenti uglavnom žele biti uključeni u proces izrade stoga smo uvijek otvoreni za prijedloge.

Kako biste posjedovali web-stranicu potrebne su vam dvije stvari – domena i hosting. Ukratko rečeno domena je naziv vaše stranice, a hosting je prostor na kojem se stranica nalazi. Svaka domena je jedinstvena, što znači da nije moguće registrirati onu koja je već zauzeta. Nakon odabira naziva domene odradit ćemo sav administrativni posao oko registracije za Vas.

Nakon zajedničog upoznavanja s Vama i Vašim potrebama ponudit ćemo Vam idejno rješenje, odnosno izraditi ćemo prototip izgleda web-stranice s procjenom troškova izrade. Cijena izrade može ovisiti o količini sadržaja, broju stranica i složenosti izrade kao što su webshop, sustav za tehničku podršku (ticketing) i sl.

Kako bi proces izrade bio brži i jednostavniji Vaš zadatak je pripremiti sav sadržaj teksta i slika koje želite da budu objavljeni na Vašoj stranici. Najbolje je započeti kategoriziranjem sadržaja prema broju željenih stranica: o nama, kontakt, rezerviraj termin, blog itd.

Nakon potvrde idejnog rješenja i prikupljenog sadržaja kreće proces izrade web-stranice. Prilikom izrade posebna pozornost se posvećuje ispravnosti kako bi web-stranica bila jednako vidljiva na svim Internet preglednicima i uređajima (mobiteli, tableti) odnosno na responzivnost stranice. Stranica se također prijavljuje na tražilice i optimizira kako bi zauzela što bolju poziciju prilikom pretrage. Trajanje izrade ovisi o složenosti i količini željenih izmjena, a najčešće traje 7 – 30 dana.